Gumifüst Blog

Kisgyerekkorom óta imádom nézni az autó - és motorversenyeket. Évről-évre egyre több szériával bővül a kedvenc sorozataim listája. Ezen a blogon a véleményemet szeretném leírni egyes szériákban történtekről. Remélem tetszeni fog!

Címkék

aj allmendinger (1) aleix espargaro (1) alex bowman (1) alex rins (1) ana carraso (1) andrea dovizioso (1) andrea iannone (2) aprilia (1) aspar team (2) ben spies (1) bernie ecclestone (2) big one (1) blusens racing (1) bradley smith (1) brad keselowski (2) bryan staring (1) budweiser duel (1) carlos checa (1) carmelo ezpeleta (1) caterham f1 team (1) charles pic (1) charlie kimball (1) chevrolet (1) chip ganassi racing (1) claudio corti (1) clint bowyer (1) dale earnhardt jr. (1) danica patrick (1) dani pedrosa (1) daytona (5) daytona 500 (2) dorna (1) ducati team (1) efren vazquez (1) esteben gutierrez (1) eugene laverty (1) f1 (4) felipe massa (1) ferrari (1) force india f1 team (1) ford (1) forward racing (1) ftr honda (1) grand am (1) gresini racing (1) hrt (1) indianapolis (1) indy 500 (1) jack miller (1) james buescher (1) jenson button (1) jerez de la frontera (1) jhk t-shirt laglisse (1) joao barbosa (1) joey logano (1) johnny sauter (1) jonas folger (1) jordi torres (1) jorge lorenzo (1) juan pablo montoya (1) jules bianchi (1) julian simon (1) kalex (1) kevin harvick (2) kimi raikkönen (1) ktm (1) kyle busch (2) kyle larson (1) lewis hamilton (1) lotus f1 team (1) luis salom (1) mahindra (1) marco melandri (1) marc marquez (2) mark webber (1) martin truex jr. (1) marussia f1 team (1) matt kenseth (1) maverick vinales (1) max angelelli (1) max biaggi (1) mclaren-mercedes (2) memo rojas (1) michael annett (1) michael laverty (2) michel fabrizio (1) miguel oliveira (1) moriwaki (1) moto2 (1) moto3 (1) motogp (3) nascar (4) nascar camping world turck series (1) nascar nationwide series (1) nascar sprint cup series (3) nicky hayden (1) nicolas terol (1) nico rosberg (1) paul bird motorsport (2) paul di resta (1) pénz (1) phillip island (1) pol espargaro (1) pons racing (1) pramac racing (2) randy de puniet (1) ratthapark wilairot (1) red bull ktm ajo (1) red bull racing (1) regan smith (1) repsol honda (2) romain grosjean (1) ron hornaday jr. (1) sam hornish jr. (1) sandro cortese (1) sauber f1 team (1) scorpion racing (1) scott pruett (1) sebastian vettel (1) sepang (1) sergio perez (2) sprint unlimited (2) superstock (1) suter (1) sylvain guintoli (1) tech 3 yamaha (1) teszt (4) thomas lüthi (1) tom sykes (1) toni elias (1) tony stewart (2) toyota (1) trevor bayne (1) valencia (1) valentino rossi (1) wsbk (2) yamaha factory racing (1) yuki takahashi (1) Címkefelhő

Facebook

Friss topikok

  • F1Racingteam: Az F1 meg az F2 soha nem volt együtt egyetlen versenyen sem.Mindig is külön voltak a versenyek.Az ... (2013.02.14. 21:34) Ovált az F1-be!
  • Gumifüst: A bejegyzéshez még annyi hozzá tartozik, hogy Lukas Pesekről szándékosan nem írtam, mert az ő indu... (2013.02.01. 22:04) A MotoGP újoncai
  • Gumifüst: Nem hatódok meg a rosszindulatú megjegyzéseiden. Sőt még jól is szórakozom rajtuk! Mondtam már, ho... (2013.01.21. 22:11) A Donra tönkreteszi a Superbike vb-t?

Ganassi győzelem a daytonai 24 óráson

2013.01.28. 00:00 Gumifüst

Chip Ganassi autója nyerte a 24 órás daytonai száguldást.

DSC_2115

Az időmérő edzésen, aminek azért egy 24 órás versenyen nincs olyan nagy jelentősége a 01-es Ganassi autó bizonyult a leggyorsabbnak és így ők vághattak neki a versenynek a pole pozícióból. A legjobb köridejük 1:40.553 volt. A második helyről a 02-es Ganassi Racinges autó várhatta a rajtot egy 1:40.646-os köridővel. Így tehát az időmérő után teljes lehetett Chip Ganassi öröme. De hát, mint tudjuk a 24 órás versenyek nem az időmérőn dőlnek el.


Magyar idő szerint tegnap este 21:30 perckor az 57 fős mezőny nekivágott a 24 órás száguldásnak. Már a verseny elején gondba került a címvédő a 60-as Michael Shank Racinges autó, hiszen egy kis gond akadt a Ford Rileyval és ennek a problémának a kijavításával nyolc körös hátrányba kerültek. De ennek ellenére egészen a verseny végéig esélyük volt a győzelemre mindaddig ameddig a portugál Joao Barbosa ki nem tessékelte a pályáról, AJ Allmendingert. A versenyt a Ganassis autók uralták ám Chip Ganassinak még az éjszaka folyamán el kellett köszönnie a 02-es autótól. Innentől viszont teljes erővel koncentrálhatott a 01-es autójára. A reggeli órákban még egy kis köd is leszállt a pályára így kb. egy órát köröztek az autók a Pace Car mögött.

DSC_1184

A verseny vége elég izgalmasra, fordulatosra sikeredett. A 01-es autónak többször volt balszerencséje a sárga zászlós etapokkal többek között a végén is. A verseny utolsó órájában Juan Pablo Montoya vezette a mezőnyt, amikor beküldték a Pace Cart. Ekkor az egész élmezőny a pitbe hajtott és Ganassi úr autója az első helyről szépen visszaesett a negyedik helyre. Montoya előtt volt Max Angelelli, AJ Allmendinger és Joao Barbosa. De ekkor történt a már említett affér Barbosa és Allmendinger között, aminek köszönhetően Montoya megelőzte a Michael Shank Racing versenyzőjét Joao Barbosa pedig büntetést kapott így a 01-es autó üldözőbe vehette az élen álló 10-es Wayne Taylor Racinges autót Max Angelellivel a volán mögött. Pár körön belül Montoya át is vette újra a vezetést és szép nagy előnyre tett szert. Aztán körülbelül öt perccel a verseny vége előtt Montoyát be kellett hívni a pitbe még egy kis üzemanyagért és ekkor úgy tűnt elveszítik az első helyet, de egy körrel később Angelelli is a pit felé vette az irányt és így minden visszaállt az eredeti helyzetbe.

Michael Shank Racing #60 Ford Daytona Prototype Rolex 24 Hours of Daytona Grand Am 2013

Így tehát a Juan Pablo Montoya, Scott Pruett, Charlie Kimball, Memo Rojas összeállítású 01-es autó megnyerte a versenyt. Ez volt Scott Pruett ötödik daytonai sikere és ezzel utolérte az eddigi legtöbb győzelmet számláló Hurley Haywoodot így most már ketten vezetik az örökranglistát. Juan Pablo Montoya és Memo Rojas a harmadik még Charlie Kimball az első daytonai győzelmét aratta. A második helyen a Max Angelelli, Jordan Taylor, Ryan Hunter-Reay összeállítású hármas végzett. Még a harmadik a címvédő autó lett, AJ Allmendinger, Marcos Ambrose, Oswaldo Negri Jr., John Pew és Justin Wilson összeállításban.

Szólj hozzá!

Címkék: daytona grand am juan pablo montoya scott pruett memo rojas charlie kimball chip ganassi racing max angelelli joao barbosa aj allmendinger

A bejegyzés trackback címe:

https://gumifust.blog.hu/api/trackback/id/tr405047541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása