Gumifüst Blog

Kisgyerekkorom óta imádom nézni az autó - és motorversenyeket. Évről-évre egyre több szériával bővül a kedvenc sorozataim listája. Ezen a blogon a véleményemet szeretném leírni egyes szériákban történtekről. Remélem tetszeni fog!

Címkék

aj allmendinger (1) aleix espargaro (1) alex bowman (1) alex rins (1) ana carraso (1) andrea dovizioso (1) andrea iannone (2) aprilia (1) aspar team (2) ben spies (1) bernie ecclestone (2) big one (1) blusens racing (1) bradley smith (1) brad keselowski (2) bryan staring (1) budweiser duel (1) carlos checa (1) carmelo ezpeleta (1) caterham f1 team (1) charles pic (1) charlie kimball (1) chevrolet (1) chip ganassi racing (1) claudio corti (1) clint bowyer (1) dale earnhardt jr. (1) danica patrick (1) dani pedrosa (1) daytona (5) daytona 500 (2) dorna (1) ducati team (1) efren vazquez (1) esteben gutierrez (1) eugene laverty (1) f1 (4) felipe massa (1) ferrari (1) force india f1 team (1) ford (1) forward racing (1) ftr honda (1) grand am (1) gresini racing (1) hrt (1) indianapolis (1) indy 500 (1) jack miller (1) james buescher (1) jenson button (1) jerez de la frontera (1) jhk t-shirt laglisse (1) joao barbosa (1) joey logano (1) johnny sauter (1) jonas folger (1) jordi torres (1) jorge lorenzo (1) juan pablo montoya (1) jules bianchi (1) julian simon (1) kalex (1) kevin harvick (2) kimi raikkönen (1) ktm (1) kyle busch (2) kyle larson (1) lewis hamilton (1) lotus f1 team (1) luis salom (1) mahindra (1) marco melandri (1) marc marquez (2) mark webber (1) martin truex jr. (1) marussia f1 team (1) matt kenseth (1) maverick vinales (1) max angelelli (1) max biaggi (1) mclaren-mercedes (2) memo rojas (1) michael annett (1) michael laverty (2) michel fabrizio (1) miguel oliveira (1) moriwaki (1) moto2 (1) moto3 (1) motogp (3) nascar (4) nascar camping world turck series (1) nascar nationwide series (1) nascar sprint cup series (3) nicky hayden (1) nicolas terol (1) nico rosberg (1) paul bird motorsport (2) paul di resta (1) pénz (1) phillip island (1) pol espargaro (1) pons racing (1) pramac racing (2) randy de puniet (1) ratthapark wilairot (1) red bull ktm ajo (1) red bull racing (1) regan smith (1) repsol honda (2) romain grosjean (1) ron hornaday jr. (1) sam hornish jr. (1) sandro cortese (1) sauber f1 team (1) scorpion racing (1) scott pruett (1) sebastian vettel (1) sepang (1) sergio perez (2) sprint unlimited (2) superstock (1) suter (1) sylvain guintoli (1) tech 3 yamaha (1) teszt (4) thomas lüthi (1) tom sykes (1) toni elias (1) tony stewart (2) toyota (1) trevor bayne (1) valencia (1) valentino rossi (1) wsbk (2) yamaha factory racing (1) yuki takahashi (1) Címkefelhő

Facebook

Friss topikok

  • F1Racingteam: Az F1 meg az F2 soha nem volt együtt egyetlen versenyen sem.Mindig is külön voltak a versenyek.Az ... (2013.02.14. 21:34) Ovált az F1-be!
  • Gumifüst: A bejegyzéshez még annyi hozzá tartozik, hogy Lukas Pesekről szándékosan nem írtam, mert az ő indu... (2013.02.01. 22:04) A MotoGP újoncai
  • Gumifüst: Nem hatódok meg a rosszindulatú megjegyzéseiden. Sőt még jól is szórakozom rajtuk! Mondtam már, ho... (2013.01.21. 22:11) A Donra tönkreteszi a Superbike vb-t?

A MotoGP újoncai

2013.02.01. 00:17 Gumifüst

Az idén nem kevesebb, mint hat újonc lesz a MotoGP mezőnyében. Az következőkben ezekről a versenyzőkről lesz majd szó.

Marc Márquez


Azt, hiszen egyértelműen Marc Marquezzel kell kezdeni az újoncok bemutatását, mert szerintem a legnagyobb tehetség Valentino Rossi debütálása óta, aki a királykategóriában indul. Én személy szerint borzasztó sokat várok a kis spanyoltól, aki rögtön egy gyári csapatban találta magát a Repsol Hondánál. Marquez 2008-as debütálása óta huszonhat győzelmet lapátolt össze a 125-ös és a Moto2-es kategóriában és emellé mindkét géposztályban szerzett egy-egy világbajnoki címet is. Ezekből az eredményekből kiindulva joggal lehet tőle győzelmeket várni, sőt én titkon a világbajnoki címre is esélyesnek tartom, tehát van mitől félnie Dani Pedrosának. Marquezzel szerintem már az első futamtól kezdve számolni kell majd.


Andrea Iannone.

A másik újonc, aki még gyári támogatást élvezhet az idei szezonban az az olasz Andrea Iannone lesz. Ugyan ő nem a gyári Ducati csapatban fog menni, de a gyári motort így is meg fogja kapni a Pramac Racing Team versenyzőjeként.  Tőle is joggal lehet majd jó eredményeket várni, hiszen ha a Ducati jó lesz, abban biztosak lehetünk, hogy Iannonéval ha újonc, ha nem számolni kell majd. Ráadásul a szakértők szerint az ő vezetési stílusa nagyon is passzol a Ducatihoz. Személy szerint én is várok tőle majd egy két jó eredményt, de szerintem a Ducati nem lesz, olyan jó hogy folyamatos tagja legyen az élmezőnynek, de csapattársával Ben Spiessel biztosan felveheti majd a versenyt. Iannone 2005-ben debütált a vb-n és ez alatt tizenkét győzelmet szerzett a 125-ös és a Moto2-es kategóriákban. A legjobb összetett helyezése pedig három harmadik hely volt a Moto2-ben 2010-től 2012-ig minden évben harmadik volt. 

Bradley Smith

(tavalyi Moto2-es kép)


A következő zöldfülű, akiről még elmondható, hogy prototípus motoron húzza majd a gázt az az angol Bradley Smith. Azt viszont nem értem, hogy ő mivel érdemelt ki ekkora lehetőséget, merthogy az elmúlt évek eredményeivel nem az biztos. Azért még így sem írnám le teljesen, hiszen anno a 125-ben voltak azért szép megmozdulásai, még ha az meglehetősen régen is volt. Magam részéről azért én szívesebben látnék ezen a Tech 3 Yamahán mondjuk egy Thomas Lüthit de hát ez van. A motorja nyílván jó lesz majd neki is így érhet majd el jó eredményeket, de szerintem a csapattársával Cal Crutchlowval nem fogja tudni felvenni a versenyt.  Smith pályafutása során eddig 2006-os debütálása óta három győzelmet szerzett ezeket mind a 125-ben.

Michael Laverty #7

(tavalyi BSB-s kép)


Azért ne feledkezzünk meg a három CRT-s újconcról sem. Elsőként nézzük az ír Micahel Lavertyt. A három Laverty testvér közül a legidősebb Miachel, pályafutása során eddig leginkább hazájában Nagy-Britanniában versenyzett a Superbike és a Supersport bajnokságokban, de megjárta az Egyesült Államokat is 2009-ben, amikor az AMA Superbike bajnokságban húzta a gázt. Még ebből az évből van egy kis vb-s tapasztalata is, hiszen a Supersport világbajnokságon is ment az AMA Superbike bajnoksággal párhuzamosan. Idén egy ART nyergében próbál majd szerencsét a Paul Bird Motorsporttól távozó James Ellison helyén. Az hogy mire lehet képes a két CRT-s újonccal együtt nagy talány számomra, de nyílván sok függ majd attól, hogy csapata milyen motort rak alá.


Bryan Staring

(tavalyi Superstock 1000-es kép)


A következő versenyző, akiről beszélni kell az ausztrál Bryan Staring. Az ausztrál tavaly végig egészen az utolsó futamig harcban volt a bajnoki címért a Superstock 1000-ben, de végül az összetett negyedik helyén zárta a pontvadászatot. Staringnak van már egyébként MotoGP-s indulása, még ha meglehetősen régen is, de azért egyszer Philip Island-en 2004-ben szabadkártyával már vett részt egy 125-ös versenyen. Ezen felül egyébként nagyrészt a Superstock 1000-ben versenyzett és volt egy-két indulása a Superbike vb-n és a Supersport vb-n is. Az, hogy idén harcban tud-e lenni a CRT-s bajnoki címért a Gresini Racing FTR-Hondájával az még számomra is kérdés, de inkább azt mondom, hogy esetleg egy-egy versenyen éret majd el jobb eredményeket, de összetettben azért nem lesz, annyira elöl.

Claudio Corti

(tavalyi Moto2-es kép)

Az utolsó újonc versenyző, akit még nem említettem azért már nem teljesen zöldfülű, hiszen a tavalyi szezonzárón Valenciában már rajthoz állt egy Inmoteckel. Aki még nem találta volna ki az olasz Claudio Cortiról van szó. Corti korábban a Moto2-ben és a Superstock 1000-ben versenyzett, legfőképpen de egy szezon erejéig még a Superstock 600-ban is kipróbálta magát, sőt 2005-ben meg is nyerte a bajnokságot. Superstock 1000-ben is volt kétszer összetett második és egyszer még a tavalyi szezonban szerzett egy dobogós helyezést a Moto2-ben is esős körülmények között Le Mans-ban. Corti idén a Forward Rancing-nél próbál majd szerencsét Colin Edwards csapattársaként egy FTR-Kawasaki nyergében. Edwards ellen szerintem nem sok esélye lesz, de neki is lehet majd egy-két szép momentuma a szezonban.

1 komment

Címkék: motogp bradley smith repsol honda marc marquez andrea iannone michael laverty bryan staring claudio corti pramac racing tech 3 yamaha paul bird motorsport gresini racing forward racing

A bejegyzés trackback címe:

https://gumifust.blog.hu/api/trackback/id/tr45055997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gumifüst 2013.02.01. 22:04:36

A bejegyzéshez még annyi hozzá tartozik, hogy Lukas Pesekről szándékosan nem írtam, mert az ő indulása még tudtommal nem 100%.
süti beállítások módosítása